Calaject tester

Prisbilligt kvalitetstjek af specialinstrumenter

Det er ikke altid det giver mening, at fremstille et dyrt produkt i industriel kvalitet. Processer kan automatiseres med prisbillige specialmaskiner, hvilket er tilfældet for Calaject testeren, som Tech Invent har udviklet for RØNVIG Dental. I stedet for at anvende en traditionel industristyring indeholder maskinen en styring baseret på anvendelse af mikrocontrollere programmeret i et højniveau programmeringssprog.

Det kosteffektive system udnytter additive manufacturing som bl.a. 3D-printede designs, hvilket har sikret et agilt projektforløb og en kosteffektiv løsning, som tog under fire måneder at udvikle. Denne type løsning åbner op for, at lignende processer kan automatiseres på kort tid.

Baggrund

RØNVIG Dental (ronvig.com) producerer og sælger specialinstrumenter til tandlæger globalt, herunder den prisvindende Calaject, som assisterer tandlæger via computerstyret bedøvelse. Et vigtigt skridt i fremstillingsprocessen er et grundigt kvalitetstjek, før enheden afsendes til kunden.

Løsningen

Den nye mini-specialmaskine Calaject Tester fra Tech Invent automatiserer en manuel kvalitetskontrol, som verificerer Calaject-enhedens mange funktioner. Ved hjælp af mikrocontrollere og fintfølende elektronik opsamles bl.a. kraft- og afstandsmålinger fra Calaject’s håndstykke. Data kan efterfølgende udtrækkes og inspiceres af operatøren, før de arkiveres.

Udbyttet af samarbejdet

Med den nye maskine nedsættes den daglige kvalitetskontrol fra 4 timer til blot 15 min. Derudover tillader designet at op til 5 enheder kan testes samtidigt.

“Vi ønskede at opgradere vores kvalitetskontrol og fandt hurtigt frem til, at Tech Invent var den rigtige samarbejdspartner. Projektforløbet har været effektivt med god kommunikation undervejs. Der har været en god forståelse omkring vores krav og dokumentationsniveau, og vi står nu med en velfungerende maskine der optimerer vores daglige workflow”

Lars Jørgensen – Kvalitetsansvarlig hos RØNVIG Dental