Kompetencer/Grønt Design/Grønt design og CO2 beregninger

Grønt desing og CO2 Beregninger

Vores tiltag, ‘Guidance for Sustainable Mechanical Engineering’, sammen med tilføjelsen af CO2e-beregner til vores CAD-program, giver os grundlaget for at kvantificere og forbedre jeres produkter og maskiner i forhold til lavere klimaaftryk.

CO2e på maskiner og produkter

Med vores CO2e-beregner i SolidWorks giver vi jer mulighed for at få en mere præcis beregning for miljøaftrykket på jeres maskiner og materialer. Ved at optegne produktet eller maskinen og definere produktionsparametre, kan vi give jer en CO2e-værdi baseret på materialer og procedurer dokumenteret fra anerkendte institutioner. Dette kan give værdifuld information om, hvor man kan sætte ind i fremtiden for at nedsætte sit miljøaftryk både på nye og tidligere maskiner og produkter.

Det får i hos os

Vi leverer arbejdstegninger fra SolidWorks på produkter, hvor CO2e fremgår. Dette kan gøres på både parts basis og for samlede konstruktioner. CO2e Værdien er baseret på verificerede tabelopslag og procedurer, og kan bidrage til rapportering af jeres CO2 regnskab.

Den Grønne Designguide

Vores grønne designguide er vores forsøg på at udbrede grøn omstilling til så mange som muligt. Vores fokus har været på at lave en frit tilgængelig guide, som virksomheder, der arbejder med design og produktion, kan benytte sig af for at designe så grønt som muligt.

Guiden indeholder blandt andet:

  • Designmæssige forholdsregler
  • Sammenligning af materialer
  • Energioptimering gennem hele livcyklussen

Alle kan have gavn af at læse den, men den henvender sig hovedsageligt til ingeniører eller designere, der enten tegner eller konstruerer maskiner eller produkter til hverdag og som gerne vil give deres produkter et lavere klimaaftryk.

Denne guide er konstant under udvikling, og vi vil derfor sætte pris på din feedback, så vi kan gøre den endnu bedre og hjælpe endnu flere. Kontakt os gerne på mail@tech-invent.dk og del dine tanker.

Vi er ved at lægge sidste hånd på guiden. Du kan vælge at få den tilsendt samt automatisk tilsendt nyeste revisioner i fremtiden ved at tilmelde dig i formularen herunder.